Codzienne menu

Klasyczna

14 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Aromatyczny hummus z pomidorową nutką, pomidor z cebulką oraz pieczywo chrupkie

II Śniadanie

 Sałatka z rukoli i szynki parmeńskiej

Obiad

 Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i ricottą, surówka z czerwonej kapusty oraz ryż brązowy

Podwieczorek

 Zupa porowa z kiełbaską śląską

Kolacja

 Chlebek pita z kurczakiem i warzywami

15 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Meksykańska pasta drobiowa na ostro, ogórek zielony oraz bagietka pełnoziarnista

II Śniadanie

 Kakaowy deser jogurtowy z pestkami granatu

Obiad

 Roladki schabowe z cukinią w sosie serowym, surówka z marchewki, selera i jabłka oraz mix kasz

Podwieczorek

 Zupa gyros

Kolacja

 Sałatka z wędzoną makrelą i granatem z sosem vinegrette oraz mini sucharki pełnoziarniste

16 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Puszysty omlet borówkowy oraz mus z owoców jagodowych

II Śniadanie

 Fit deser blondie

Obiad

 Wieprzowina po wietnamsku z makaronem chow main oraz surówka colesław

Podwieczorek

 Zupa krem z pieczarek

Kolacja

 Sałatka z jajkiem gotowanym, szynką i serem żółtym w czosnkowym sosie

17 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Burgery faszerowane jajkiem, mozarellą i szynką

II Śniadanie

 Smoothie z pomarańczy i banana z chia

Obiad

 Pieczeń z mięsa wieprzowego z jajkiem gotowanym, czosnkowa brukselka w bułce tartej oraz kremowe puree ziemniaczane

Podwieczorek

 Zupa minestrone z warzywami

Kolacja

 Sałatka z jabłkiem, świeżym szpinakiem i serem pleśniowym oraz wafle kukurydziane

18 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Budyniowy ryż na mleku z musem brzoskwiniowym i żurawiną suszoną

II Śniadanie

 Placuszki z cukinii z dipem chrzanowo-koperkowym

Obiad

 Ryba pieczona pod pieczarkową pierzynką z sosem serowym, surówka z jabłka i kapusty kiszonej oraz kasza jęczmienna

Podwieczorek

 Zupa grochowa z curry

Kolacja

 Tarta na cieście francuskim ze świeżym łososiem i szpinakiem

Hashimoto (bez glutenu i laktozy)

14 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Aromatyczny hummus z pomidorową nutką, pomidor z cebulką oraz pieczywo chrupkie b/g

II Śniadanie

 Sałatka z rukoli i szynki parmeńskiej

Obiad

 Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serkiem kremowym b/l, surówka z sałaty lodowej i papryki oraz ryż brązowy

Podwieczorek

 Zupa porowa z kiełbaską śląską

Kolacja

 Chlebek pita b/g z kurczakiem i warzywami z dipem czosnkowym b/l

15 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Meksykańska pasta drobiowa na ostro, ogórek zielony oraz bułka ziarnista b/g

II Śniadanie

 Deser a’la krem czekoladowy b/l

Obiad

 Roladki schabowe z cukinią w sosie serowym b/l, surówka z marchewki, jabłka i selera oraz kasza gryczana

Podwieczorek

 Domowy chłodnik litewski

Kolacja

 Sałatka z wędzoną makrelą i granatem z sosem vinegrette oraz grissini b/g

16 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Puszysty omlet borówkowy b/g oraz mus z owoców jagodowych

II Śniadanie

 Galaretka przezroczysta z owocami b/g

Obiad

 Wieprzowina po wietnamsku, surówka z pomidora i ogórka oraz kasza owsiana

Podwieczorek

 Zupa krem z pieczarek

Kolacja

 Sałatka z jajkiem gotowanym, szynką i serem żółtym b/l w czosnkowym sosie b/l

17 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Pasta kanapkowa z sardynek z suszonymi pomidorami, papryka z rzodkiewką oraz pieczywo chrupkie b/g

II Śniadanie

 Smoothie z pomarańczy i banana z chia

Obiad

 Pieczeń z mięsa wieprzowego z jajkiem gotowanym, czosnkowa fasolka w bułce tartej b/g oraz kremowe puree ziemniaczane b/l

Podwieczorek

 Zupa minestrone z warzywami

Kolacja

 Chrupiące placuszki warzywne b/g z dipem bazyliowym b/l oraz słupki warzywne

18 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Budyniowy ryż na mleku b/l z musem brzoskwiniowym i żurawiną suszoną

II Śniadanie

 Placuszki z cukinii b/g z dipem chrzanowo-koperkowym b/l

Obiad

 Ryba pieczona pod pieczarkową pierzynką z sosem serowym b/l, surówka z jabłka i kapusty kiszonej oraz kasza gryczana biała

Podwieczorek

 Zupa grochowa z curry

Kolacja

 Pasta z serka kremowego b/l i łososia, pomidorki koktajlowe oraz chlebek naan b/g

Wegetariańska

14 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Aromatyczny hummus z pomidorową nutką, pomidor z cebulką oraz pieczywo chrupkie

II Śniadanie

 Sałatka z rukoli i suszonych pomidorów

Obiad

 Kalafiorowe kotleciki z sosem pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty oraz ryż brązowy

Podwieczorek

 Zupa porowa po wegetariańsku

Kolacja

 Śródziemnomorska zapiekanka z fetą i bakłażanem

15 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Brokułowa pasta z parmezanem, ogórek zielony oraz bagietka pełnoziarnista

II Śniadanie

 Kakaowy deser jogurtowy z pestkami granatu

Obiad

 Leczo wegetariańskie z dynią i tofu, surówka z marchewki, selera i jabłka oraz mix kasz

Podwieczorek

 Chłodnik litewski

Kolacja

 Sałatka z pieczonym camembertem i granatem z żurawinowym dipem oraz mini sucharki pełnoziarniste

16 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Puszysty omlet borówkowy oraz mus z owoców jagodowych

II Śniadanie

 Fit deser blondie

Obiad

 Pulpety z czarnej soczewicy i kaszy gryczanej w sosie curry, surówka colesław oraz makaron chow mein

Podwieczorek

 Zupa krem z pieczarek

Kolacja

 Wegetariańska sałatka cezar z wege nuggetsami w kremowym sosie

17 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Burgery faszerowane jajkiem, mozarellą i pieczarkami

II Śniadanie

 Smoothie z pomarańczy i banana z chia

Obiad

 Lekkie gołąbki grzybowe w sosie pomidorowym, czosnkowa brukselka w bułce tartej oraz kremowe puree ziemniaczane

Podwieczorek

 Zupa minestrone z warzywami

Kolacja

 Sałatka z jabłkiem, świeżym szpinakiem i serem pleśniowym oraz wafle kukurydziane

18 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Budyniowy ryż na mleku z musem brzoskwiniowym i żurawiną suszoną

II Śniadanie

 Placuszki z cukinii z dipem chrzanowo-koperkowym

Obiad

 Kopytka szpinakowe w sosie pieczarkowym z suszonymi pomidorami

Podwieczorek

 Zupa grochowa z curry

Kolacja

 Tarta na cieście francuskim ze szpinakiem i fetą

Ketogeniczna

14 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Keto gofry migdałowe z kremem z mascarpone oraz mus porzeczkowy

II Śniadanie

 Keto serniczek na maśle orzechowym na migdałowym spodzie

Obiad

 Pieczone podudzia z kurczaka na fasolce szparagowej z boczkiem i cebulką

Podwieczorek

 Zupa krem pomidorowy z mozarellą

Kolacja

 Sałatka z jajkiem i wędzonym tuńczykiem

15 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Pieczeń drobiowo-wieprzowa z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony oraz bułka z samych ziaren

II Śniadanie

 Kokosowy keto koktajl z jagodami

Obiad

 Pyszne keto schabowe w aksamitnym sosie oraz smażony ryż z kalafiora

Podwieczorek

 Domowe keto trufle czekoladowe z płatkami soli morskiej

Kolacja

 Sałatka z krewetkami i awokado posypana szczypiorkiem

16 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Quiche z pieczarkami w muffinkowych formach oraz pomidorki koktajlowe

II Śniadanie

 Jogurt grecki z orzechami i owocami jagodowymi

Obiad

 Keto devolay z karkówki w boczku oraz pieczarki duszone w czosnku i chili

Podwieczorek

 Pikantna keto zupa tajska z krewetkami

Kolacja

 Kurczak z makaronem z cukinii w sosie mascarpone

17 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Pasta śniadaniowa z makrelą i majonezem, frytki z cukinii w keto panierce oraz keto chlebek rozmarynowo-czosnkowy

II Śniadanie

 Kremowe keto tiramisu

Obiad

 Gulasz po węgiersku w wersji keto oraz placuszki z kalafiora i migdałów

Podwieczorek

 Keto sałatka z łososiem i jajkiem

Kolacja

 Papryka zapiekana z wołowiną i mozarellą na roszponce

18 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Migdałowo-kokosowe pancakes z sosem malinowym oraz jogurt grecki z orzechami włoskimi

II Śniadanie

 Mieszanka orzechów

Obiad

 Pulpeciki rybne z cukinią w sosie grzybowym z ogórkiem kiszonym oraz gotowany brokuł z parmezanem

Podwieczorek

 Kremowa zupa pieczarkowa z kurczakiem

Kolacja

 Sałatka caprese z bazylią oraz grzanki z samych ziaren z nutą czosnkową

Sokowa

11 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Smoothie z truskawek i pomarańczy

II Śniadanie

 Koktajl kawowy

Obiad

 Zupa porowa po wegetariańsku

Podwieczorek

 Koktajl z jarmużu i rukoli

Kolacja

 Sok pomidorowo-bazyliowy

15 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

 Koktajl owocowy z banana i gruszki

II Śniadanie

 Smoothie arbuzowe

Obiad

 Chłodnik litewski

Podwieczorek

 Witalny sok z awokado

Kolacja

 Smoothie marchewkowo-jabłkowe

16 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

Mleczny koktajl owocowy

II Śniadanie

Sok pomarańczowo-grejpfrutowy

Obiad

 Zupa krem z pieczarek

Podwieczorek

Koktajl z jarmużu i jabłka

Kolacja

Sok z buraka i selera

17 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

Koktajl z owoców leśnych i mleczka kokosowego

II Śniadanie

Sok ze szpinaku i banana

Obiad

 Zupa minestrone z warzywami

Podwieczorek

Smoothie z melona i ogórka z miętowym aromatem

Kolacja

Sok dyniowo-pomarańczowy

18 PAŹDZIERNIKA

Śniadanie

Sok ananasowo-bananowy z mleczkiem kokosowym

II Śniadanie

Koktajl z natki z dodatkiem cytryny

Obiad

 Zupa grochowa z curry

Podwieczorek

Sok pomidorowy z selerem naciowym

Kolacja

Koktajl owocowo-warzywny z jabłkiem i gruszką

Zamów dietę!