Codzienne menu

Klasyczna

15 LIPCA

Śniadanie

 Jaja sadzone w toście z serkiem chrzanowym oraz sałatka z pomidorków i fety

II Śniadanie

 Jogurtowe tiramisu z musem borówkowym i suszonymi daktylami

Obiad

 Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i papryką oraz ryż paraboliczny

Podwieczorek

 Zupa fasolkowa

Kolacja

 Sałatka dietetyczna a’la gyros

16 LIPCA

Śniadanie

 Puszyste pancakes jogurtowe z jagodami, dżem owocowy oraz jogurt naturalny

II Śniadanie

 Sałatka a’la taco z kurczakiem

Obiad

 Podudzie w chrupiącej panierce na kaszotto z burakiem i fetą oraz surówka z marchewki i pora

Podwieczorek

 Zupa krem ziemniaczana z nutką chrzanową

Kolacja

 Sałatka z winogronem, pomidorkami i serem feta oraz wafle z soczewicą

17 LIPCA

Śniadanie

 Pasta z szynki, rukoli i suszonych pomidorów, ogórek kiszony oraz bułka ziarnista

II Śniadanie

 Smoothie ananasowo-bananowe z mleczkiem kokosowym

Obiad

 Schab nadziewany szczawiem i bekonem, surówka z kapusty pekińskiej z pestkami dyni oraz makaron ryżowy z pieczarkami

Podwieczorek

 Ciasto ze śliwkami

Kolacja

 Sałatka na szpinaku z jajkiem, pomidorkami i grzankami z dressingiem musztardowym

18 LIPCA

Śniadanie

 Bananowa owsianka z sosem orzechowym

II Śniadanie

 Czekoladowo-korzenny deser z pistacjami

Obiad

 Kotleciki mielone z serem żółtym i pieczarkami, mizeria oraz ziemniaczki po chłopsku

Podwieczorek

 Zupa meksykańska

Kolacja

 Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem

19 LIPCA

Śniadanie

 Pasta rybna z jajkiem, ogórek oraz bagietka pełnoziarnista

II Śniadanie

 Jabłko pieczone z ricottą i bakaliami

Obiad

 Pulpeciki brokułowe w sosie koperkowo-śmietankowym, surówka warzywna oraz kasza pęczak z ziołami

Podwieczorek

 Zupa krem warzywny

Kolacja

 Roladki z tortilli w prażonej cebulce z łososiem i awokado

Hashimoto (bez glutenu i laktozy)

15 LIPCA

Śniadanie

 Jaja sadzone w bułce ziarnistej b/g z serkiem chrzanowym oraz sałatka z pomidora i fety b/l

II Śniadanie

 Jogurtowe tiramisu b/l z musem borówkowym i suszonymi daktylami

Obiad

 Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i papryką oraz ryż paraboliczny

Podwieczorek

 Zupa fasolkowa

Kolacja

 Sałatka dietetyczna a’la gyros

16 LIPCA

Śniadanie

 Domowe monte b/l oraz mus owocowy

II Śniadanie

 Sałatka a’la taco z kurczakiem

Obiad

 Podudzie w chrupiącej panierce, surówka z pora i marchewki oraz kaszotto z burakiem pieczonym i fetą b/l

Podwieczorek

 Zupa krem ziemniaczana z nutką chrzanową

Kolacja

 Sałatka z winogronem, pomidorkami i serem feta b/l oraz wafle z soczewicą

17 LIPCA

Śniadanie

 Pasta z szynki, rukoli i suszonych pomidorów, ogórek kiszony oraz bułka ziarnista b/g

II Śniadanie

 Smoothie ananasowo-bananowe z mleczkiem kokosowym

Obiad

 Schab nadziewany szczawiem i bekonem, surówka z ogórka i papryki marynowanej oraz makaron ryżowy z pieczarkami

Podwieczorek

 Ciasto ze śliwką b/g

Kolacja

 Sałatka na szpinaku z jajkiem na twardo i grzankami b/g z dressingiem musztardowym

18 LIPCA

Śniadanie

 Bananowa owsianka b/l z sosem z masła orzechowego

II Śniadanie

 Sałatka z surimi i cebulką czerwoną

Obiad

 Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem b/l, mizeria w sosie jogurtowym b/l oraz ziemniaczki po chłopsku

Podwieczorek

 Zupa meksykańska

Kolacja

 Zapiekanka makaronowa b/g z kurczakiem i szpinakiem

19 LIPCA

Śniadanie

Kanapki z pastą rybną, jajkiem i ogórkiem konserwowym, rzodkiewka ze szczypiorkiem oraz bułka ziarnista b/g

II Śniadanie

 Jabłko pieczone z serkiem b/l i bakaliami

Obiad

 Kotleciki warzywne z serem żółtym b/l w sosie koperkowym, pomidor w jogurcie b/l oraz kasza owsiana z ziołami

Podwieczorek

 Zupa krem warzywny

Kolacja

 Roladki z tortilli b/g w prażonej cebulce z łososiem i awokado

Wegetariańska

15 LIPCA

Śniadanie

 Jaja sadzone w toście z serkiem chrzanowym oraz sałatka z pomidorków i fety

II Śniadanie

 Jogurtowe tiramisu z musem borówkowym i suszonymi daktylami

Obiad

 Canelloni ze szpinakiem i fetą oraz surówka z ogórka i papryki marynowanej

Podwieczorek

 Zupa fasolkowa

Kolacja

 Sałatka wegetariańska z kurkami i suszonymi pomidorami oraz pełnoziarniste pieczywko chrupkie

16 LIPCA

Śniadanie

 Puszyste pancakes jogurtowe z jagodami, dżem owocowy oraz jogurt naturalny

II Śniadanie

 Mus chałwowy na mleczku kokosowym z malinami

Obiad

 Mielone kotleciki warzywne, surówka z marchewki i pora oraz kaszotto z burakiem i fetą

Podwieczorek

 Zupa krem ziemniaczana z nutką chrzanową

Kolacja

 Sałatka z winogronem, pomidorkami i serem feta oraz wafle z soczewicą

17 LIPCA

Śniadanie

 Ziołowa pasta twarożkowa, warzywka oraz bułka wieloziarnista

II Śniadanie

 Smoothie ananasowo-bananowe z mleczkiem kokosowym

Obiad

 Kotleciki z ciecierzycy i szpinaku, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pestek dyni oraz makaron ryżowy z pieczarkami

Podwieczorek

 Ciasto ze śliwkami

Kolacja

 Sałatka na szpinaku z jajkiem, pomidorkami i grzankami z dressingiem musztardowym

18 LIPCA

Śniadanie

 Bananowa owsianka z sosem orzechowym

II Śniadanie

 Czekoladowo-korzenny deser z pistacjami

Obiad

 Gulasz wegetariański z suszonymi pomidorami, mizeria w sosie jogurtowym oraz ziemniaczki po chłopsku

Podwieczorek

 Zupa kalafiorowa

Kolacja

 Makaron w pesto z zielonego groszku z oliwkami, prażonym słonecznikiem i serem feta

19 LIPCA

Śniadanie

 Pasta z awokado z musztardą francuską, rzodkiewka ze szczypiorkiem oraz bagietka pełnoziarnista

II Śniadanie

 Jabłko pieczone z ricottą i bakaliami

Obiad

 Pulpeciki brokułowe w sosie koperkowo-śmietankowym, surówka warzywna oraz kasza pęczak z ziołami

Podwieczorek

 Zupa krem warzywny

Kolacja

 Sakiewki z ciasta francuskiego z fetą i brokułem na roszponce

Ketogeniczna

15 LIPCA

Śniadanie

 Placuszki łososiowe terryiaki z dipem chrzanowym oraz pomidorki koktajlowe

II Śniadanie

 Koktajl truskawkowy z siemieniem lnianym

Obiad

 Indyk w boczku w sosie z gorgonzoli, pomidor z cebulką w jogurtowym sosie oraz duszone brokuły z migdałami

Podwieczorek

 Keto pizza ze spodem bez mąki

Kolacja

 Sałatka z szarpanym kurczakiem i awokado z majonezowym dipem

16 LIPCA

Śniadanie

 Pasta kremowa z wędzonego boczku, ogórek konserwowy oraz bułka z samych ziaren

II Śniadanie

 Keto pralinki a’la Ferrero rocher

Obiad

 Idealnie soczyste wieprzowe żeberka z pieczonym czosnkiem i sosem barbecue oraz makaron z cukinii z krewetkami

Podwieczorek

 Rozgrzewająca zupa z kapusty pekińskiej

Kolacja

 Papryka zapiekana jajkami i serem żółtym

17 LIPCA

Śniadanie

 Keto naleśniki a’la nutella w czkoladowej polewie

II Śniadanie

 Mix orzechów

Obiad

 Chrupiąca pierś z kurczaka na sałatce warzywnej oraz pomidorowa salsa

Podwieczorek

 Zupa krem z zielonego groszku z mozarellą

Kolacja

 Sałatka z wędzonym pstrągiem i serem z niebieską pleśnią

18 LIPCA

Śniadanie

 Jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem, papryka kolorowa oraz bułka z samych ziaren

II Śniadanie

 Keto deserek monte na mascarpone z orzechami laskowymi

Obiad

 Gulasz wołowy z boczniakami oraz frytki z cukinii, pietruszki i marchewki

Podwieczorek

 Domowa mieszanka orzechowa

Kolacja

 Sałatka z wątróbką, pomidorem i orzechami z sosem malinowym

19 LIPCA

Śniadanie

 Kakaowa siemianka z czekoladową polewą i borówkami

II Śniadanie

 Keto omlet zachodni z serem i bekonem

Obiad

 Buddha bowl z łososiem, pomidorkami, kuskusem z kalafiora i salsą z awokado

Podwieczorek

 Keto zupa serowo-cebulowa

Kolacja

 Zapiekane wrapy z mięsem i warzywami

Sokowa

15 LIPCA

Śniadanie

 Smoothie z truskawek i pomarańczy

II Śniadanie

 Koktajl kawowy

Obiad

 Zupa fasolkowa

Podwieczorek

 Koktajl z jarmużu i rukoli

Kolacja

 Sok pomidorowo-bazyliowy

16 LIPCA

Śniadanie

 Koktajl owocowy z banana i gruszki

II Śniadanie

 Smoothie arbuzowe

Obiad

 Zupa krem ziemniaczana z nutką chrzanową

Podwieczorek

 Witalny sok z awokado

Kolacja

 Smoothie marchewkowo-jabłkowe

17 LIPCA

Śniadanie

Mleczny koktajl owocowy

II Śniadanie

Sok pomaranczowo-grejpfrutowy

Obiad

 Zupa pomidorowa z ryżem

Podwieczorek

Koktajl z jarmużu i jabłka

Kolacja

Sok z buraka i selera

18 LIPCA

Śniadanie

Koktajl z owoców leśnych i mleczka kokosowego

II Śniadanie

Sok ze szpinaku i banana

Obiad

 Zupa kalafiorowa

Podwieczorek

Smoothie z melona i ogórka z miętowym aromatem

Kolacja

Sok dyniowo-pomarańczowy

19 LIPCA

Śniadanie

Sok ananasowo-bananowy z mleczkiem kokosowym

II Śniadanie

Koktajl z natki z dodatkiem cytryny

Obiad

 Zupa krem warzywny

Podwieczorek

Sok pomidorowy z selerem naciowym

Kolacja

Koktajl owocowo-warzywny z jabłkiem i gruszką

Zamów dietę!