Codzienne menu
Klasyczna
14 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Aromatyczny hummus z pomidorową nutką, pomidor z cebulką oraz pieczywo chrupkie
II Śniadanie
Sałatka z rukoli i szynki parmeńskiej
Obiad
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i ricottą, surówka z czerwonej kapusty oraz ryż brązowy
Podwieczorek
Zupa porowa z kiełbaską śląską
Kolacja
Chlebek pita z kurczakiem i warzywami
15 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Meksykańska pasta drobiowa na ostro, ogórek zielony oraz bagietka pełnoziarnista
II Śniadanie
Kakaowy deser jogurtowy z pestkami granatu
Obiad
Roladki schabowe z cukinią w sosie serowym, surówka z marchewki, selera i jabłka oraz mix kasz
Podwieczorek
Zupa gyros
Kolacja
Sałatka z wędzoną makrelą i granatem z sosem vinegrette oraz mini sucharki pełnoziarniste
16 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Puszysty omlet borówkowy oraz mus z owoców jagodowych
II Śniadanie
Fit deser blondie
Obiad
Wieprzowina po wietnamsku z makaronem chow main oraz surówka colesław
Podwieczorek
Zupa krem z pieczarek
Kolacja
Sałatka z jajkiem gotowanym, szynką i serem żółtym w czosnkowym sosie
17 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Burgery faszerowane jajkiem, mozarellą i szynką
II Śniadanie
Smoothie z pomarańczy i banana z chia
Obiad
Pieczeń z mięsa wieprzowego z jajkiem gotowanym, czosnkowa brukselka w bułce tartej oraz kremowe puree ziemniaczane
Podwieczorek
Zupa minestrone z warzywami
Kolacja
Sałatka z jabłkiem, świeżym szpinakiem i serem pleśniowym oraz wafle kukurydziane
18 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Budyniowy ryż na mleku z musem brzoskwiniowym i żurawiną suszoną
II Śniadanie
Placuszki z cukinii z dipem chrzanowo-koperkowym
Obiad
Ryba pieczona pod pieczarkową pierzynką z sosem serowym, surówka z jabłka i kapusty kiszonej oraz kasza jęczmienna
Podwieczorek
Zupa grochowa z curry
Kolacja
Tarta na cieście francuskim ze świeżym łososiem i szpinakiem
Hashimoto (bez glutenu i laktozy)
14 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Aromatyczny hummus z pomidorową nutką, pomidor z cebulką oraz pieczywo chrupkie b/g
II Śniadanie
Sałatka z rukoli i szynki parmeńskiej
Obiad
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serkiem kremowym b/l, surówka z sałaty lodowej i papryki oraz ryż brązowy
Podwieczorek
Zupa porowa z kiełbaską śląską
Kolacja
Chlebek pita b/g z kurczakiem i warzywami z dipem czosnkowym b/l
15 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Meksykańska pasta drobiowa na ostro, ogórek zielony oraz bułka ziarnista b/g
II Śniadanie
Deser a’la krem czekoladowy b/l
Obiad
Roladki schabowe z cukinią w sosie serowym b/l, surówka z marchewki, jabłka i selera oraz kasza gryczana
Podwieczorek
Domowy chłodnik litewski
Kolacja
Sałatka z wędzoną makrelą i granatem z sosem vinegrette oraz grissini b/g
16 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Puszysty omlet borówkowy b/g oraz mus z owoców jagodowych
II Śniadanie
Galaretka przezroczysta z owocami b/g
Obiad
Wieprzowina po wietnamsku, surówka z pomidora i ogórka oraz kasza owsiana
Podwieczorek
Zupa krem z pieczarek
Kolacja
Sałatka z jajkiem gotowanym, szynką i serem żółtym b/l w czosnkowym sosie b/l
17 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Pasta kanapkowa z sardynek z suszonymi pomidorami, papryka z rzodkiewką oraz pieczywo chrupkie b/g
II Śniadanie
Smoothie z pomarańczy i banana z chia
Obiad
Pieczeń z mięsa wieprzowego z jajkiem gotowanym, czosnkowa fasolka w bułce tartej b/g oraz kremowe puree ziemniaczane b/l
Podwieczorek
Zupa minestrone z warzywami
Kolacja
Chrupiące placuszki warzywne b/g z dipem bazyliowym b/l oraz słupki warzywne
18 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Budyniowy ryż na mleku b/l z musem brzoskwiniowym i żurawiną suszoną
II Śniadanie
Placuszki z cukinii b/g z dipem chrzanowo-koperkowym b/l
Obiad
Ryba pieczona pod pieczarkową pierzynką z sosem serowym b/l, surówka z jabłka i kapusty kiszonej oraz kasza gryczana biała
Podwieczorek
Zupa grochowa z curry
Kolacja
Pasta z serka kremowego b/l i łososia, pomidorki koktajlowe oraz chlebek naan b/g
Wegetariańska
14 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Aromatyczny hummus z pomidorową nutką, pomidor z cebulką oraz pieczywo chrupkie
II Śniadanie
Sałatka z rukoli i suszonych pomidorów
Obiad
Kalafiorowe kotleciki z sosem pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty oraz ryż brązowy
Podwieczorek
Zupa porowa po wegetariańsku
Kolacja
Śródziemnomorska zapiekanka z fetą i bakłażanem
15 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Brokułowa pasta z parmezanem, ogórek zielony oraz bagietka pełnoziarnista
II Śniadanie
Kakaowy deser jogurtowy z pestkami granatu
Obiad
Leczo wegetariańskie z dynią i tofu, surówka z marchewki, selera i jabłka oraz mix kasz
Podwieczorek
Chłodnik litewski
Kolacja
Sałatka z pieczonym camembertem i granatem z żurawinowym dipem oraz mini sucharki pełnoziarniste
16 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Puszysty omlet borówkowy oraz mus z owoców jagodowych
II Śniadanie
Fit deser blondie
Obiad
Pulpety z czarnej soczewicy i kaszy gryczanej w sosie curry, surówka colesław oraz makaron chow mein
Podwieczorek
Zupa krem z pieczarek
Kolacja
Wegetariańska sałatka cezar z wege nuggetsami w kremowym sosie
17 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Burgery faszerowane jajkiem, mozarellą i pieczarkami
II Śniadanie
Smoothie z pomarańczy i banana z chia
Obiad
Lekkie gołąbki grzybowe w sosie pomidorowym, czosnkowa brukselka w bułce tartej oraz kremowe puree ziemniaczane
Podwieczorek
Zupa minestrone z warzywami
Kolacja
Sałatka z jabłkiem, świeżym szpinakiem i serem pleśniowym oraz wafle kukurydziane
18 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Budyniowy ryż na mleku z musem brzoskwiniowym i żurawiną suszoną
II Śniadanie
Placuszki z cukinii z dipem chrzanowo-koperkowym
Obiad
Kopytka szpinakowe w sosie pieczarkowym z suszonymi pomidorami
Podwieczorek
Zupa grochowa z curry
Kolacja
Tarta na cieście francuskim ze szpinakiem i fetą
Ketogeniczna
14 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Keto gofry migdałowe z kremem z mascarpone oraz mus porzeczkowy
II Śniadanie
Keto serniczek na maśle orzechowym na migdałowym spodzie
Obiad
Pieczone podudzia z kurczaka na fasolce szparagowej z boczkiem i cebulką
Podwieczorek
Zupa krem pomidorowy z mozarellą
Kolacja
Sałatka z jajkiem i wędzonym tuńczykiem
15 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Pieczeń drobiowo-wieprzowa z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony oraz bułka z samych ziaren
II Śniadanie
Kokosowy keto koktajl z jagodami
Obiad
Pyszne keto schabowe w aksamitnym sosie oraz smażony ryż z kalafiora
Podwieczorek
Domowe keto trufle czekoladowe z płatkami soli morskiej
Kolacja
Sałatka z krewetkami i awokado posypana szczypiorkiem
16 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Quiche z pieczarkami w muffinkowych formach oraz pomidorki koktajlowe
II Śniadanie
Jogurt grecki z orzechami i owocami jagodowymi
Obiad
Keto devolay z karkówki w boczku oraz pieczarki duszone w czosnku i chili
Podwieczorek
Pikantna keto zupa tajska z krewetkami
Kolacja
Kurczak z makaronem z cukinii w sosie mascarpone
17 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Pasta śniadaniowa z makrelą i majonezem, frytki z cukinii w keto panierce oraz keto chlebek rozmarynowo-czosnkowy
II Śniadanie
Kremowe keto tiramisu
Obiad
Gulasz po węgiersku w wersji keto oraz placuszki z kalafiora i migdałów
Podwieczorek
Keto sałatka z łososiem i jajkiem
Kolacja
Papryka zapiekana z wołowiną i mozarellą na roszponce
18 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Migdałowo-kokosowe pancakes z sosem malinowym oraz jogurt grecki z orzechami włoskimi
II Śniadanie
Mieszanka orzechów
Obiad
Pulpeciki rybne z cukinią w sosie grzybowym z ogórkiem kiszonym oraz gotowany brokuł z parmezanem
Podwieczorek
Kremowa zupa pieczarkowa z kurczakiem
Kolacja
Sałatka caprese z bazylią oraz grzanki z samych ziaren z nutą czosnkową
Sokowa
11 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Smoothie z truskawek i pomarańczy
II Śniadanie
Koktajl kawowy
Obiad
Zupa porowa po wegetariańsku
Podwieczorek
Koktajl z jarmużu i rukoli
Kolacja
Sok pomidorowo-bazyliowy
15 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Koktajl owocowy z banana i gruszki
II Śniadanie
Smoothie arbuzowe
Obiad
Chłodnik litewski
Podwieczorek
Witalny sok z awokado
Kolacja
Smoothie marchewkowo-jabłkowe
16 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Mleczny koktajl owocowy
II Śniadanie
Sok pomarańczowo-grejpfrutowy
Obiad
Zupa krem z pieczarek
Podwieczorek
Koktajl z jarmużu i jabłka
Kolacja
Sok z buraka i selera
17 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Koktajl z owoców leśnych i mleczka kokosowego
II Śniadanie
Sok ze szpinaku i banana
Obiad
Zupa minestrone z warzywami
Podwieczorek
Smoothie z melona i ogórka z miętowym aromatem
Kolacja
Sok dyniowo-pomarańczowy
18 PAŹDZIERNIKA
Śniadanie
Sok ananasowo-bananowy z mleczkiem kokosowym
II Śniadanie
Koktajl z natki z dodatkiem cytryny
Obiad
Zupa grochowa z curry
Podwieczorek
Sok pomidorowy z selerem naciowym
Kolacja
Koktajl owocowo-warzywny z jabłkiem i gruszką